Fair Wear, voor eerlijke lonen en goede werkomstandigheden.

 

Misschien heb je ooit opgezocht waar de kleding van je favoriete merk wordt gemaakt. In de meeste gevallen is dit niet te achterhalen, waarom dat zo is? Hoogstwaarschijnlijk omdat het er niet goed aan toe gaat in de fabrieken. 

Eerlijke kleding voor ons allemaal.
Van 'fast fasion' naar 'slow fasion'.


Het is tegenwoordig niet gek om voor elke gelegenheid iets nieuws te kopen. Kleding is spotgoedkoop en daarom kopen we gemakkelijker een aantal kledingstukken. Vinden we het toch niks, dan is dit geen ramp en kopen we weer iets nieuws. Helaas is er ook een mindere kant aan dit zogenoemde 'fast fashion', een kant die voor ons niet direct zichtbaar is. De fast fashion industrie is verantwoordelijk voor kinderarbeid, slechte werkomstandigheden, gedwongen arbeid en lage uurlonen. Soms krijgen ze zo weinig betaald dat een heel gezin, incl. kinderen wel moet werken om te overleven. Dat allemaal om onze kasten vol te proppen...  Gelukkig zijn wij als consument steeds bewuster bezig met het maken van eerlijke keuzes en komt er door de ophef en media steeds meer vraag naar transparantie, waardoor meer merken willen of moeten veranderen. 

Beter één goed shirt die perfect past, dan tien ‘net-nietjes’ in de kast.

De Fair Wear Foundation

De Fair Wear Foundation brengt eerlijkheid in de fashion industrie. De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die staat voor betere lonen en gecontroleerde rechten. Een kledingmerk krijgt dit keurmerk alleen als de fabrieken aan de volgende eisen voldoen: 

● Veilige werkomstandigheden.
○ Geen kinderarbeid.
● Leefbaar loon.
○ Werknemer werkt uit vrije wil.
● Minimaal 1 dag per week vrij.
○ Maximale werkweek van 48 uren.
● Wettelijk bindend contract.
○ Vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen.

Fair Wear eerlijke kleding

SPYKER is één van de 137 merken die voldoet aan de Fair Wear eisen.
Al onze kleding beschikt over het Fair Wear keurmerk.  

Meer weten over eerlijke kleding? 

Onze kleding vind je onder de merknaam Stanley/Stella.

Klik hier voor meer informatie.