Making of

Nadat wij de producten ontvangen is het onze beurt! SPYKER ontwerpt en bedrukt alle kleding zelf.


De ontwerpen van SPYKER

Alle ontwerpen zijn bedacht door Tessa Spijker, afgestudeerd in de richting 'design' aan Kunstacademie Minerva.

 

“De thema's van de illustraties zijn uiteenlopend, het is maar net waar ik op dat moment mee bezig ben in mijn hoofd. Waar ik mee bezig ben dat wordt bepaald door mijn omgeving, het nieuws, films en tv-programma's. Meestal met een vleugje humor en altijd door mezelf geïllustreerd.”

 

'De Nachtdraver'
Het eerste ontwerp is voor hen die 's avonds tot leven komen. Zij die tot diep in de nacht op pad gaan en avonturen beleven.

 

Het nachtdravers ontwerp is gebaseerd op nacht dieren die tot diep in de nacht op pad gaan.
Terwijl onze nachtelijke avonturen tijdelijk op stop staat, gaat het in de natuur gewoon door.
Dieren kunnen niet een aantal weken stil zitten, zij zijn aan het overleven. Met dit shirt wil ik bewustwording creëren over de natuur. Met kleine veranderingen kunnen wij al verschil maken, zoals het kiezen voor biologische (organic) producten, dat is beter voor de grond, omgeving en de arbeiders.

 

'Summer Vibes'

Dit ontwerp is ontstaan in de drukwerkplaats waar ik aan het experimenteren was met Monotype. Ik had het thema 'zomer' in mijn achterhoofd en daarmee ging ik verschillende dingen uitproberen. Het eindresultaat is een zomers landschap geworden met veel texturen erin verwerkt die uit de monoprints zijn gekomen.  Naast het experimenteren voor het ontwerp heb ik ook geëxperimenteerd met de kleding zelf, het is mijn doel om het steeds milieu bewuster te maken dus heb ik een aantal kleding stukken zelf geverfd met de indigo plant.

 

Textiel bedrukking, een groene keuze.

Je hebt verschillende manieren om shirts te bedrukken. SPYKER maakt gebruik van de Zeefdruk techniek, dit is een techniek die al bijna 100 jaar oud is.

SPYKER werkt alleen met zeefdruk inkten op waterbasis.

Het belangrijkste voordeel van inkt op waterbasis is dat het een milieuvriendelijke optie is. We kunnen de schermen van de zeefdruk gewoon met kraanwater afspoelen en weer gebruiken. Inkten op waterbasis zijn niet giftig en bevatten geen lood of zware metalen. Een ander voordeel is dat de inkt in het shirt gaat zitten. Als je het aan het shirt voelt dan het alsof het bedrukte gedeelte deel uitmaakt van het shirt. 

Organic handprinted kleding